Välkomna till Vivis Balettskola!                                                                                               

   Ä m n e n

Barnbalett                                                                         

I barndans får barnen utlopp för inneboende energi, rörelseaktivitet och skapande förmåga.  Barndans är en förberedelse till andra dansstilar, som klassisk balett, jazzdans, fridans och karaktärsdans.  För de minsta är allt på lek och sedan ökar svårighetsgraden ju äldre man blir.Jazzdans

Jazzdansen är nära knuten till jazz- och popmusik.  Dansen innehåller element från afrikansk dans, från amerikansk show- och sällskapsdans, från andra danstekniker, t ex fridans och balett och många andra influenser. 

Fridans (nutida dans)

 uppstod i början av 1900-talet som ett alternativ till klassisk balett.  Den har utvecklats till olika stilar som ständigt är i vidare utveckling.

Klassisk balett         

Klassisk balett är ett träningssystem som bygger upp kroppen på ett metodiskt sätt.  Klassisk balett kommer ursprungligen från Frankrike.  Därför är alla namnen på steg och hopp på franska.  I klassisk balett finns även inslag av olika folkdanser, främst europeiska,och det karaktäristiska är intrycket av tyngdlöshet, harmoni och virtuositet.  Musiken som används är dansant klassisk musik.
                              

Karaktärsdans

Är fartfyllda danser med olika hopp, steg och piruetter.  Det är ryska, ungerska, polska stiliserade folkdanser tillrättalagda för sceniskt bruk.  Skor med låg klack används och för flickorna gärna en kort vid kjol.

Spansk Dans

Spansk dans omfattar klassisk spansk dans, folkdanser och flamenco.  Flamenco är en konstart där både sång, musik och dans ingår.  Utmärkande för flamencon är det rytmiska inslaget som utförs med fotstampar, handklappningar och kastanjetter, liksom stark inlevelse (duende) i dansen.  Skor med litet högre klack används och för flickorna gärna en lång vid kjol.

Lämplig klädsel är åtsittande trikåer samt teknikskor (= en skinnsko med hel mockasula)  för dans.  All utrustning finns att köpa i Vivis Dansbutik, öppettider enligt överenskommelseSearch Engine Optimization and SEO Tools
Hem
Copyright © Vivi Östberg Thorelli